30.000 Patiënten per dag kunnen blijven rekenen op nucleaire geneesmiddelen uit Petten

31-01-2019

NRG en Curium hebben een meerjarig contract getekend voor de productie van Molybdeen-99, het uitgangsmateriaal voor Technetium-99m (Tc 99m) generatoren. Tc 99m is de belangrijkste isotoop in de nucleaire geneeskunde. Hiermee kunnen artsen en ziekenhuizen  wereldwijd ook op de langere termijn blijven rekenen op ondersteuning voor diagnosticering van levensbedreigende ziektes, zoals hart- en vaatziekten, long- en hersenaandoeningen en kanker. Dit is dankzij de samenwerking tussen NRG, die voor de bestraling zorgt (meeste operationele reactordagen per jaar ter wereld), en Curium, die het eindproduct maakt (wereldspeler in nucleaire geneesmiddelen).

Jaarlijks worden er zo’n 49 miljoen onderzoeken uitgevoerd met nucleaire geneesmiddelen, en Tc 99m wordt in meer dan 80% van deze behandelingen gebruikt. Wij verwachten dat de totale markt gaat groeien en met name voor nucleaire geneesmiddelen die ingezet worden bij de behandeling van kanker. Met deze overeenkomst zetten we een grote stap om aan de groeiende vraag te voldoen.

Pierre Timmermans, CEO NRG: ,,Dit contract bevestigt onze voortdurende samenwerking. Petten behoudt zijn marktleiderspositie in de wereld om aan de vraag naar Molybdeen-99 te voldoen en nieuwe therapeutische nucleaire geneesmiddelen te ontwikkelen.” Renaud Dehareng, CEO Curium: ,,Deze overeenkomst bevestigt de langdurige relatie met NRG en draagt bij aan onze missie om patiënten te voorzien van nucleaire geneesmiddelen voor levensreddende diagnoses.“

NRG en Curium zijn beide gevestigd in Petten en zijn de grootste leverancier in de wereld van nucleaire geneesmiddelen. Het productieproces voldoet aan alle eisen die hieraan worden gesteld. Zo wordt vanuit Petten alleen nog maar Molybdeen-99 geproduceerd uit laag verrijkt uranium, een eis die gesteld wordt door de Amerikaanse Department of Energy’s (DOE) National Nuclear Security Administration (NNSA). Dit bevestigt onze bijdrage aan de wereldwijde afspraak die gemaakt is om het risico op misbruik van hoogverrijkt uranium uit te sluiten.


Voor meer informatie kunt u
contact opnemen met:

Voorlichting NRG
+31 224 56 4653
pers@nrg.eu