Nucleaire faciliteiten

High Flux Reactor (HFR)
In gebruikname 9 november 1961
Belangrijke maatschappelijk functie in de productie van medische isotopen en in onderzoek naar energievoorziening.

Hot Cell Laboratory (HCL)
In gebruikname 5 december 1964
Dit laboratorium wordt ingezet bij nabestralingsonderzoek, radioactieve materialen die bestraald zijn in de High Flux Reactor kunnen in dit laboratorium worden verwerkt voor verder onderzoek en productie.

Molybdeen Productie Faciliteit (MPF)
In gebruikname 1996
Deze faciliteit ligt naast het HCL, hierin wordt het bestraalde Molybdeen klaar gemaakt voor transport naar de ziekenhuizen.

Jaap Goedkoop Laboratory (JGL)
In gebruikname december 2007
Dit moderne laboratorium biedt onderdak voor onderzoek naar levensduurverkorting van radioactief afval en de ontwikkeling van nieuwe isotopen voor de behandeling van patiënten.

Decontamination & Waste Treatment (DWT)
In gebruikname 1960
Deze faciliteit wordt ingezet voor het reinigen van radioactieve besmette materialen. Materialen worden hier schoongemaakt, en het radioactief afval wordt hier gescheiden ingezameld en verpakt om getransporteerd te worden voor opslag.

Waste Storage Facility (WSF)
In gebruikname 1962
Deze opslagfaciliteit is in gebruik voor de tijdelijke opslag van radioactief afval voordat het naar de COVRA (Centrale Organisatie Voor Radiactief Afval) in Borssele gaat.

Low Flux Reactor (LFR)
In gebruikname 28 september 1960 (buitengebruik sinds 2011)
Deze reactor is met name ingezet voor de training- en opleiding van reactorpersoneel. Daarnaast is er ook materiaalonderzoek verricht zoals echtheidsonderzoek van schilderijen.