Stralingsbescherming

Training

Bedrijven en organisaties die handelingen en werkzaamheden uitvoeren met toestellen en radioactieve stoffen en die in het bezit van een Kernenergiewetvergunning zijn of een kennisgeving of registratie hebben gedaan, dienen te beschikken over voldoende deskundigheid inzake de stralingsbescherming. Het vereiste deskundigheidsniveau hangt daarbij af van de complexiteit van de handelingen en/of werkzaamheden.

NRG biedt hiervoor een uitgebreid pakket aan van opleidingen op het gebied van stralingsbescherming en reactorkunde om medewerkers zo van de gewenste deskundigheid te voorzien. Er worden diverse opleidingen op het gebied van toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (TMS) aangeboden, namelijk NORM, meet- en regeltoepassingen, industriële radiografie, verspreidbare radioactieve stoffen D en verspreidbare radioactieve stoffen C. Elke categorie van TMS heeft andere specifieke taken. Globaal kan elke TMS advies geven, afgestemd met de stralingsbeschermingsdeskundige, en toezicht houden op de veiligheid. De opleiding tot stralingsbeschermingsdeskundige op het niveau van coördinerend deskundige (SBD-CD) wordt eveneens aangeboden. Een SBD kan onder andere leiding geven aan TMS, advies geven, incidenten afhandelen, risico-inventarisatie & evaluaties maken en vergunningsaanvragen maken.

Onze opleidingen voor stralingsdeskundigheid en de bijbehorende bij- en nascholingen zijn door ANVS erkend. Wilt u graag meerdere medewerkers tegelijk laten deelnemen aan een cursus of heeft u specifieke wensen? NRG verzorgt graag een maatcursus die voldoet aan uw wensen. Dit kan in-company, bij NRG (Petten / Arnhem) of op een locatie in het land. Hieronder vindt u het cursusaanbod van NRG.

> Bekijk actuele wet- en regelgeving in het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming.

> Meer weten over onze opleidingen op het gebied van stralingsbescherming? Download de Factsheet NRG Opleidingen.

> Heeft u vragen over onze opleidingen? Stuur ons een e-mail: opleidingen@nrg.eu.