Onderzoekslocatie Petten

NRG is gevestigd op de Onderzoekslocatie Petten (OLP). Op dit terrein zijn meerdere organisaties gevestigd. Hieronder een overzicht, inclusief een verwijzing naar de website van deze bedrijven.

Meer informatie over de onstaansgeschiedenis van de Onderzoekslocatie Petten is te vinden onder historie.

ECN

Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), tevens moedermaatschappij van NRG, is het grootste onderzoeksinstituut op energiegebied in Nederland en ontwikkelt kennis en technologie die een transitie naar een duurzame energiehuishouding mogelijk maken. Landen en hun economieën ontwikkelen zich en groeien. Om aan de toekomstige energievraag te kunnen voldoen moet de energiehuishouding wereldwijd duurzamer worden.

ECN’s kennis en technologie bieden bedrijven en overheden economische kansen en de mogelijkheid om zich op innovatieve wijze te onderscheiden. ECN speelt een vooraanstaande rol in R&D en beleidsadvies op energiegebied en heeft wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd in zonne- en windenergie, bio-energie, energiebesparing, milieuonderzoek en beleidsstudies. Met 550 professionals en meerdere vestigingen in Europa en Azië werkt ECN dagelijks aan duurzaamheid.

Meer over ECN is te vinden op www.ecn.nl.
ECN is telefonisch bereikbaar, +31 (0) 88 515 4949.

Curium Netherlands BV

Curium Netherlands B.V., een dochteronderneming van de Curium-groep, is een toonaangevende leverancier van innovatieve farmaceutische producten. Jaarlijks krijgen miljoenen patiënten wereldwijd deze producten toegediend voor diagnostiek en behandeling.

Curium heeft in Petten twee cyclotrons, waarmee radio-isotopen worden gemaakt. Ook laat het bedrijf grondstoffen bestralen in reactoren. De radio-isotopen die in de cyclotrons en reactoren ontstaan, zijn de basis voor Curiums radiofarmaceutische eindproducten. Vanuit Petten vinden jaarlijks duizenden verzendingen plaats. Het efficiënte distributienetwerk, zowel over de weg als door de lucht, garandeert een accurate aflevering bij vele ziekenhuizen. Er werken meer dan 300 mensen bij Curium Netherlands B.V..

Meer over Curium Netherlands B.V. is te vinden op www.curiumpharma.com.
Curium is telefonisch bereikbaar, +31 (0) 224 457890.

JRC – Institute for Energy and Transport

Het Instituut voor Energie en Transport (IET) voert onderzoek uit in het onderzoeksdomein energie en transport. De resultaten van dit werk biedt Europese beleidsmakers belangrijke onafhankelijke wetenschappelijke informatie en cijfers, waardoor ze evenwichtige beslissingen kunnen nemen. Deze beslissingen hebben rechtstreeks invloed op de levens van Europese burgers.

Het IET is een van de 7 onderzoekscentra van de Europese Commissie's Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek. Elk centrum heeft zijn eigen expertise, van voedselveiligheid en luchtkwaliteit tot rampenpreventie en normen.

Het IET voert energie- en transportonderzoek uit in de volgende specialisaties:

  • Duurzame energieën, waaronder zonne- en windenergie
  • Energie techno-economische modellering en beoordeling
  • Waterstof en brandstofcellen
  • Alternatieve brandstoffen
  • Schone fossiele brandstoffen
  • Energie efficiëntie
  • Energie veiligheid, systemen en markten
  • Nucleaire energie
  • Schoon en efficiënt transport


Meer over JRC is te vinden op https://ec.europa.eu/jrc/.
JRC is telefonisch bereikbaar, +31 (0) 224 56 5656.