Voorbereid zijn op de toekomst

Nucleaire toepassing Onmisbaar voor de toekomst energie en gezondheid

Hoe ziet de wereld er over 10 a 20 jaar uit? We kijken met een brede blik naar de wereld op het gebied van energie,  en gezondheid. Om de lange termijn trends te signaleren werkt NRG samen met andere partijen zoals kennisinstituten en industriële partijen. Wij kijken naar de nucleaire aspecten van deze gebieden. Voorbeelden zijn verbeteren van de veiligheid van reactoren en het ontwikkelen van geavanceerde nucleaire systemen. De energieconsumptie neemt toe, wij ontwikkelen hoe we nucleaire energie kunnen omzetten naar de energie die de consument thuis ontvangt via het stopcontact. Kernenergie is onmisbaar in de duurzame energiemix en daarom werken wij continu aan het verbeteren van deze toepassing als energiebron.

NRG heeft met haar faciliteiten al een lange staat van dienst meer dan 50 jaar ervaring met research en innovatie, met als resultaat dat wij al meer dan 15 jaar medische isotopen produceren.  Met het samenbrengen van  research en  innovatie  in een aparte unit is er een centrale focus op de ontwikkelingen op de langere termijn. Veel researchopdrachten komen uit nationale en internationale onderzoeksprogramma’s die gefinancierd worden door de overheid.

Naast research werkt NRG ook aan innovatie. Dit doet zij door alternatieven te bedenken voor bestaande productieprocessen en vernieuwingen aan te brengen in het nucleaire logistieke proces. Door ontwikkelen van toepassingen van medische isotopen. Continue met het beeld voor ogen, het kan slimmer en efficiënter.

Voor meer informatie kunt u
contact opnemen met:
Research & Innovation
+ 31 (0)224 56 4850 / 8023
research@nrg.eu

Jaarverslag Onderzoeksprogramma
NRG 2018 (Nederlands)