Nucleaire oplossingen

Nuclear. For life.

NRG levert nucleaire oplossingen voor gezondheid en energie. We zetten nucleaire technologie in voor een beter leven.

We hebben een rijke geschiedenis op nucleair gebied. De oorsprong van de nucleaire kennis ligt in het onderzoek naar toepassing van kernenergie. Met dit onderzoek is kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van nucleair, straling en bestraling. Met deze kennis is een andere belangrijke toepassing toegevoegd: nucleaire medicijnen.

NRG richt zich daarom op 2 gebieden:
nucleair medisch - een beter leven door betere gezondheidszorg
nucleaire energie - een CO2-neutrale energievoorziening voor een beter klimaat

Zo zetten we onze nucleaire kennis en infrastructuur elke dag in voor de wereldgezondheid en een CO2-neutrale energievoorziening.

Kortom: wij zijn Nuclear. For Life.

 

Meer weten?

Cora Blankendaal

Cora Blankendaal
Persvoorlichter

Oplossingen

Advancing Nuclear Medicine

NRG ontwikkelt, bestraalt en zorgt voor wereldwijde distributie van nucleaire medicijnen.

NRG is al jaren een wereldwijde speler op het gebied van medische isotopen, en produceert grondstoffen die ingezet worden in de nucleaire geneeskunde bij onder andere de diagnose van ziektebeelden en behandeling van kanker. Elke dag worden 30.000 patiënten wereldwijd geholpen met isotopen uit Petten. Daarnaast voert NRG medisch onderzoek uit, in samenwerking met ziekenhuizen wordt gewerkt aan de versnelling van de ontwikkeling van nieuwe nucleaire medicijnen.

Advancing Nuclear Medicine

Ensuring Nuclear Performance

Veilige, betrouwbare en efficiënte nucleaire oplossingen.

Op het gebied van nucleaire technologie levert NRG diensten voor veilige en betrouwbare operatie van reactoren en nucleaire faciliteiten, verwerking van radioactief afval, en bescherming tegen straling. NRG analyseert en beoordeelt de veilige toepassingen materialen en splijtstoffen in kernreactoren, door deze te bestralen en te meten. Daarnaast voert NRG energie onderzoek uit, in internationaal verband. Zo is NRG wereldwijd nummer 1 in onderzoek op het gebied van grafiet, toegepast in kernreactoren.

Ensuring Nuclear Performance
Oplossingen

Wist je dat?

NRG is wereldwijd nr. 1 in levering van bestraald materiaal voor molybdeen-99

Nucleair medische verrichtingen worden in Nederland elk jaar uitgevoerd

Wie zijn leven lang stroom gebruikt uit Borssele, veroorzaakt een hoeveelheid radioactief afval ter grootte van 1 jampotje

ranking-stars-ribbon

NRG is nr. 1 werweldwijd in grafiet onderzoek