Persbericht

Eric Cervi ontvangt Thesis Award 2021

23 december 2021

Eric Cervi, heeft de prijs voor het beste 2021 proefschrift op het gebied van vloeistofdynamica ontvangen van de Italiaanse Unie van Thermo-Fluid Dynamics (UIT).

Het proefschrift, met als titel "An innovative multiphysics modelling approach for the analysis and the development of the generation IV molten salt fast reactor", presenteert een nieuw numeriek model voor de Molten Salt Fast Reactor (MSFR), die momenteel wordt ontwikkeld binnen het Euratom H2020 SAMOSAFER-project, gecoördineerd door de TU Delft en met deelname van NRG. Dit model koppelt verschillende neutronentransportcodes aan twee-fasen samendrukbare vloeistofdynamica en is geïmplementeerd in een open source simulatiecode.

Met deze nieuwe modelbenadering kan de aanwezigheid van gasbellen in de reactorkoelvloeistof worden behandeld, kan het effect daarvan op de reactiviteit worden geëvalueerd en kan het samendrukbaarheidseffect van splijtstof tijdens ongevalsituaties worden onderzocht. Het proefschrift is dan ook van belang voor het ontwerp en de optimalisering van gesmoltenzoutreactoren en voor de analyse van de reactorveiligheid.

Eric Cervi

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter