Persbericht

Minister Kuipers brengt bezoek aan Hoge Flux Reactor in Petten

30 maart 2022

Nucleaire geneeskunde is onmisbaar in de strijd tegen kanker

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers heeft op 30 maart een bezoek gebracht aan de Energy & Health Campus in Petten. De minister sprak met medisch deskundigen en met de directie van NRG-PALLAS, over het belang van de medische isotopen productie, onderzoek en over het PALLAS-project. Speciale aandacht ging uit naar de ontwikkeling van nieuwe therapeutische isotopen en de samenwerking met universitair medische centra. 

De minister liet zich bijpraten over de nieuwe behandelmethodes die ontwikkeld worden op het gebied van nucleaire geneeskunde en de vorderingen van de voorbereidingen voor de realisatie van de nieuwe PALLAS-reactor. Aansluitend heeft de minister bezoek gebracht aan de Hoge Flux Reactor.

Prof. Dr. Andor Glaudemans, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde, was ook aanwezig bij het werkbezoek van de minister en onderstreepte het belang van nucleaire medicijnen voor patiënten: ,,Voor de ontwikkeling en productie van zowel de diagnostische als therapeutische medische isotopen zijn we voor een groot deel afhankelijk van een kernreactor,” aldus Glaudemans.

Leveringszekerheid van medische isotopen in de toekomst
Dagelijks zijn 30.000 patiënten afhankelijk van medische isotopen uit Nederland. Om leveringszekerheid in de toekomst te kunnen waarborgen wordt nu gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van de PALLAS-reactor.

van links naar rechts op de foto: Bertholt Leeftink - CEO NRG PALLAS; minister Ernst Kuipers; Roland Ruiterman, installatiemanager NRG

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter