Persbericht

NRG en Curium tekenen meerjarig isotopenproductiecontract

17 augustus 2022

NRG en Curium hebben een meerjarig contract getekend voor de productie van molybdeen-99, het uitgangsmateriaal voor technetium-99m (Tc-99m). Tc-99m is de meest gebruikte isotoop in de nucleaire geneeskunde voor het diagnosticeren van levensbedreigende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, long- en hersenaandoeningen en kanker. Door deze hernieuwde samenwerking kunnen 30.000 patiënten per dag blijven rekenen op de productiecapaciteit voor nucleaire geneeskunde in Petten. 

Jaarlijks worden zo'n 49 miljoen behandelingen uitgevoerd bij patiënten met nucleaire geneesmiddelen, waarbij in meer dan 80% van deze onderzoeken Tc-99m wordt gebruikt. Zowel NRG als Curium zijn marktleiders en dus belangrijke schakels in de toeleveringsketen van Tc-99m. NRG gebruikt haar Hoge Flux Reactor (HFR) om de isotopen te produceren, die Curium vervolgens gebruikt voor haar nucleaire geneeskundeproducten ten bate van de patiënten.

Vinod Ramnandanlal, CCO NRG PALLAS: "Met deze hernieuwde samenwerking zetten we een grote stap om aan de aanhoudende vraag te voldoen en bevestigen we ons blijvende partnerschap. Dit is ook bijzonder goed nieuws voor de artsen en patiënten die de isotopen nodig hebben."

Frank de Lange, algemeen directeur Curium Nederland, merkt op: "Deze meerjarige overeenkomst bevestigt onze betrokkenheid bij artsen en patiënten wereldwijd, voortbouwend op onze staat van dienst in de nucleaire geneeskunde."

Productie van medische isotopen in Petten

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter