Persbericht

Sietsche Eppinga start 1 maart als PALLAS-Reactor Construction Director

17 februari 2022

Sietsche Eppinga zal per 1 maart 2022 aantreden als Construction Director PALLAS-reactor. Sietsche gaat leiding geven aan de bouwwerkzaamheden voor de PALLAS-reactor op de Energy and Health Campus in Petten. Bertholt Leeftink, CEO NRG|PALLAS: “Nu wij ons voorbereiden op de daadwerkelijke start van de bouw van de PALLAS-reactor ben ik erg blij met de komst van Sietsche. Sietsche heeft veel ervaring met de uitdagingen voor aannemers van grote civiele projecten in Nederland en is daarmee een welkome versterking van ons team.” Sietsche Eppinga: “Veilig bouwen van complexe civiele projecten met een technisch uitvoerbaar ontwerp is altijd mijn focus geweest. Dat ik die ervaring nu mag inzetten voor de realisatie van een nieuwe reactor die van levensbelang is voor 30 duizend patiënten per dag, is een geweldige uitdaging. Ik zie er zeer naar uit om met het team van NRG|PALLAS de volgende stappen te zetten om dit mogelijk te maken”.

Sietsche is momenteel werkzaam als Manager TenderDesk bij BAM. Van 2017 tot 2021 was zij eindverantwoordelijk voor BAM Infra Funderingstechnieken. Daarvoor had ze verschillende functies in zowel het ontwerp als de uitvoering op projecten binnen BAM en Strukton. Sietsche: “Met een complex bouwproject als de PALLAS-reactor kijk ik er naar uit om de juiste partijen aan te trekken om het bouwproject samen veilig te realiseren. Met de juiste kennis, expertise en een open samenwerking met partijen heb ik er alle vertrouwen in om met dit unieke bouwproject geschiedenis te gaan schrijven.”

Dagelijks zijn 30.000 patiënten afhankelijk van medische isotopen uit Nederland. Om leveringszekerheid in de toekomst te kunnen waarborgen wordt nu gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van de PALLAS-reactor. Het nieuwe kabinet zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 een besluit nemen over de financiering van de nieuwe reactor.

Sietsche Eppinga

Meer weten?

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter